uren-hud

Sådan slipper du af med uren hud

af Redaktionen
20. april 2020
Kommentarer 0

Bumser og uren hud kan være rigtig irriterende, og selvom alle kan få en bums i ny og næ, er der særligt mange unge, der døjer med uren hud. Når du er ung, går din krop igennem en hel masse, og det går desværre i nogle tilfælde også udover din hud.

Men når man er ung, er uren hud ikke en af de ting, man har lyst til at bekymre sig om. Heldigvis er der da også flere ting, du selv kan gøre for at slippe af med den urene hud. Bliv klogere på, hvordan du kommer dine urenheder til livs her.

Derfor får du uren hud

I modsætning til, hvad mange måske kunne tro, har uren hud intet at gøre med, om huden er beskidt. Uren hud kan derimod skyldes mange forskellige faktorer. Som ung er man mere tilbøjelig til at få uren hud. Det skyldes, at kroppen udskiller en større mængde kønshormoner, der er med til at øge produktionen af fedt i huden, hvilket kan give hudorme og akne. Faktorer som stress, p-piller, menstruation og dårlige vaner kan samtidig også spille en rolle og være medvirkende til en forværring af din huds tilstand.

Din hudplejerutine og de hudplejeprodukter og makeupprodukter du bruger, kan også have en indflydelse på, hvorvidt du er mere tilbøjelig til at have uren hud. Derfor er det også vigtigt, at du har en god hudplejerutine og benytter hudplejeprodukter, som er gavnlige for din hud.

Hvis du døjer med uren hud, er det dermed en god idé, at du renser din hud med en mild ansigtsrens én gang om morgenen og én gang om aftenen. Det er vigtigt, at du ikke vasker din hud mere end to gange dagligt, da din hud ellers vil udtørre og blive værre. Når du vasker din hud om aftenen, renser du huden for forurening, snavs og makeup, som din hud bliver udsat for i løbet af dagen. Dermed får din hud mulighed for at ånde og slappe af i løbet af natten. Om morgenen skal du igen rense huden for den sved og fedt, som har ophobet sig i huden i nattens løb.

Kom den urene hud til livs med den rette hudpleje

rens-uren-hud

Hvis du har tendens til uren hud, er det vigtigt, at du holder dig langt væk fra fede cremer og hudpleje- og makeupprodukter, der indeholder olie. Fede cremer og olieholdige hudplejeprodukter tilstopper nemlig din huds porer, så den ikke kan ånde, og forværrer din urene hud. I stedet bør du benytte cremer og lotions, som er vandbaserede, og som giver fugt til huden uden at tilstoppe den.

Efter rens og inden du påfører din creme eller lotion, kan det desuden være gavnligt for din hud at benytte produkter med aktive ingredienser, som forbedrer huden og mindsker uren hud. Her kan hudplejeprodukter med salicylsyre eller niacinamid være særligt gavnligt. Salicylsyre fjerner fedt, snavs og urenheder fra huden og mindsker porerne, mens niacinamid hjælper med at reparere huden, jævner hudtonen og mindsker hudorme. Begge ingredienser er milde, men særligt effektive til behandling af hudorme og uren hud.

På et online apotek kan du finde en lang række af hudplejeprodukter, der er særligt velegnet til uren hud, og som kan hjælpe med at behandle og mindske bumser og uren hud. Pudderdåserne har blandt andet lavet hudplejeprodukter med salicylsyre og niacinamid, som kan være gode at benytte, hvis du har problemer med uren hud.