Haartab

Lider du af hårtab? Så er der hjælp at hente

af Redaktionen
6. december 2019
Kommentarer 0

I dag lider flere og flere unge mænd i alderen 18-30 år af hårtab. Oftest er det et tabu for de fleste mænd, når de rammes af hårtab og skaldethed. Derfor tør mange ikke søge hjælp og får slet ikke løst problemet. Det er rigtig dumt, da hårtabet faktisk oftest kan afhjælpes, hvis det behandles i tide.

Derfor rammes unge mænd af hårtab

Hår

Hårtab og skaldethed hos unge mænd er i dag meget almindeligt, og omkring 33 % af alle mænd vil opleve at miste deres hår, før de fylder 30 år.

Hårtab skyldes, at det mandlige kønshormon påvirker hårsækkene, som efterhånden vil forsvinde. Og når håret først er væk, er det rigtig svært at få det til at vokse ud igen. Netop derfor er det så vigtigt at gå i gang med behandling, så snart problemet opstår!

Hårtab er meget arveligt, men skal dog ikke ses som en sygdom. Det er en proces, som naturligt vil ramme de fleste mænd i løbet af deres liv. Dog er tidspunktet for, hvornår processen starter meget forskellig.

Hårtab kan oftest bremses – med de rette midler

Hårtab hos mænd er altså helt normalt og behandles oftest ikke. Dog bliver mange mænd kede af det og mister deres selvtillid, da deres hår tidligere har været en stor del af deres identitet. Heldigvis er det ikke helt umuligt at bekæmpe problemet, og der findes flere forskellige måder at løse problemet på.

Vær dog opmærksom på, at din og andres kamp mod hårtabet i dag er blevet til en milliardindustri, som forsøger at sælge alle former for præparater til håbefulde og halvskaldede mænd, som blot ønsker at komme deres problem til livs.

Markedet er nemlig fyldt med mineraler, vitaminer og lignende produkter, som alle lover nyt liv til tabt hår, og desværre vil disse oftest være fuldstændig spild af penge.

Godkendte præparater mod skaldethed

Skaldethed

Ønsker du hjælp til dit hårtab, findes der et andet og bedre alternativ at benytte. Og det er et af de to præparater på markedet, som er godkendt til at behandle skaldethed og hårtab hos mænd.

Det ene præparat er en creme, som kan fås i håndkøb på dit online apotek. Produktet hedder Regaine og indeholder opløsningen minoxidil. Det andet præparat hedder Finasterid og fås kun på recept. Finasterid findes i tabletform, og har den bedst dokumenterede effekt for at øge behåringen med op til 10 %. Dog kan der følge en række bivirkninger med til behandlingen som nedsat sexlyst, rejsningsproblemer og psykiske påvirkninger.

For begge produkter er den vigtigste virkning, at hårtabet standses, så længe man er under behandling, men dog er det også muligt at opleve ny hårvækst, hvis behandlingen er startet tidligt.

Er du i tvivl, kan du altid søge råd og vejledning om hårtab hos dit online apotek.

Alternative behandlinger

Ønsker du ikke at gøre brug af medicinsk behandling, er det dog også muligt at minimere problemet ved daglig hovedbundsmassage, brug af diverse sæber, operation, hårpigmentering i form af tatovering, hårtransplantation eller ved brug af paryk.

Undersøg selv, hvad der vil være den bedste løsning for netop dig. Og husk så på, at hårtab og skaldethed rammer alle mænd i løbet af deres liv. Du er ikke alene med problemet. 🙂