Hudpleje

God hudpleje er vigtig at begynde med i en ung alder

af Redaktionen
13. februar 2020
Kommentarer 0

Mange unge prioriterer ikke god hudpleje, og det er en stor fejl. For måske er din hud på nuværende tidspunkt fejlfri og glat, men det bliver den ikke ved med at være.

Derfor er det vigtigt, at du allerede nu får en simpel hudplejerutine på plads. For hudpleje handler mindst lige så meget om forebyggelse, som det handler om daglig pleje.

Skræddersyet hudpleje til alle

Verdenen inden for skønhed kan i dag være en ren jungle at finde rundt i, da den gemmer på et væld af sera, cremer, masker og andre mere eller mindre mystiske produkter.

Derfor vælger mange blot at købe den første og den bedste creme, når de mangler hudpleje. Men dette er dog sjældent den rigtige løsning, da hudpleje i dag er meget mere, end den var for bare få årtier siden. Dermed er det også i dag muligt for alle at få et produkt, som passer til netop deres hudtype og eventuelle hudproblemer.

Kend din hudtype

Problemer

Før du kaster dig ud i at skulle finde et godt hudplejeprodukt til dine behov, er det først og fremmest vigtigt, at du finder ud af, hvilken hudtype du har, da de produkter du køber skal være specielt designet til netop din hud.

Dette kan du både finde ud af ved at få rådgivning hos en skønhedsafdeling eller ved at spørge en kosmetolog. Herunder har vi desuden også kort listet de forskellige hudtyper op for at give dig et billede af, hvilken type du måtte være.

 1. Normal hud
  Har du denne hudtype, vil din hud oftest være mat og sjældent skinnende. Er du uheldig, får du måske en sjælden bums en gang i mellem, men ellers er din balance mellem fedtet og tør hud helt ideel, da dine talgkirtler fungerer, som de skal. Derudover vil du oftest have fine porer, hvis din hudtype er normal.
 2. Fedtet hud
  Hvis du har fedtet hud, vil dit ansigt oftest være skinnende, blegt og have store porer. Derudover døjer du ofte med hudorme og bumser, som fordeler sig på din hage, næse, pande og også på andre dele af kroppen som bryst og ryg.
 3. Tør og følsom hud
  Er din hud følsom, vil du ofte opleve den som værende finporet, øm og særlig modtagelig overfor stress og miljømæssige påvirkninger, som vil vise sig som rødmen, stramhed eller allergiske reaktioner. Du har sjældent bumser, men dog kan der ofte opstå grove flager på huden som konsekvens af dens tørhed.
 4. Kombineret hud
  Har du kombineret hud, vil du både opleve at have fedtede og normale hudområder i ansigtet. Oftest vil du opleve fedtet hud i T-zonen, som befinder sig mellem pande, øjenbryn, næse og hage, hvor der kan forekomme bumser. Ellers er huden som oftest blød, problemfri og med fine porer.

Din unge hud ændres hele tiden

Rutine

Ofte vil du som ung opleve, at du kan befinde dig i en kombination af hudtilstande, da din hud er levende og ændres hele tiden i takt med din udvikling og hormonelle påvirkning.

Derfor er det vigtigt, at du er tålmodig, og prøver dig frem over længere tid, indtil du finder den helt rette hudplejerutine. Derudover er det også vigtigt, at du er klar over, at ung hud sjældent har gavn af super-aktive ingredienser, men i stedet ofte blot har brug for næring og fugt.

Miljøvenlig hudpleje til din unge hud

Ønsker du et godt mærke, som udover at pleje din hud også passer på miljøet? Så bør du overveje Rudolph Care, som både er svanemærket og certificeret med den økologiske certificering COSMOS.

Dermed kan du forkæle din unge hud med de bedste naturlige ingredienser, som ikke fylder din hud med skadelig kemi. Rudolph Care forhandles bl.a. i Matas, på apoteket og i helseforretninger.