Beskyt dig selv og se godt ud i solen med disse 4 tips

af Redaktionen
25. april 2022
Kommentarer 0

Det er forår, og vi får flere lysere timer i døgnet. Inden længe er det blevet sommer, og du står måske til at skulle afslutte skolen. Eller måske skal du blot holde en lang og velfortjent sommerferie sammen med resten af familien eller alle dine venner.

Både forårs og sommersolen kan være rigtig kraftig, hvis du ikke passer på dig selv. Men der er ikke meget ved at søge skygge, hvis hele klassen hygger sig på græsplænen med grill og bold. Derfor har vi samlet en række gode tips til, hvordan du passer bedst på dig selv i solens varme stråler, uden at gå på kompromis med dit look.

Benyt dig af en smart hat

Det er ikke særlig fedt at skulle holde siesta mellem 12-15 i læse- eller sommerferien, når du jo kan bruge tiden sammen med vennerne på stranden. Men når du er ude og hygge dig, kan du måske hurtigt glemme, hvor kraftige solens stråler egentlig er, og derfor bør du beskytte dig selv. Når du beskytter både ansigt, hoved og krop, er du mindre sårbar over for at udvikle modermærke- ig hudkræft.

Hovedet er det, solen rammer først, og derfor kan du med fordel benytte en fin lille sommerhat som beskyttelse. Du kan vælge flere forskellige typer, så vælg gerne en, som du ved, du gerne vil have på hovedet, når det er varmt. Vælg gerne en med en skygge som går hele vejen rundt, som eks. en bøllehat eller en stråhat, alt efter hvad der passer til din stil. På den måde kan du nemt passe på hovedet og se smart ud samtidig.

Solcreme ovenpå din makeup

Mange forbinder solcreme med noget fedtet stads som giver skinnende hud og hvidt ansigt. Men der er sket meget med solcremerne de sidste par år, og det er derfor langt fra tilfældet nu om dage. Der findes et have af solcremer, som er nemme at påføre og som ikke giver dig et hvidt ansigt. Du kan desuden også få solcreme på spray, som du kan påføre dit ansigt, efter at du har lagt makeup. Vælg gerne en solcreme med så høj en faktor som muligt, gerne faktor 30 eller 50.

Det bedste du kan gøre er at påføre en let solcreme inden din makeup, og herefter friske din solbeskyttelse op med en spray oven på makeuppen i løbet af dagen. Alternativt kan du købe en pudder eller foundation med solfaktor i, så du hele tiden kan holde huden beskyttet.

Pas på huden med fornuftigt tøj

Det bedste du kan gøre, hvis du vil undgå rød og brændt hud er at søge skygge mellem 12-15, når solen er på sit højeste. Men kan det ikke lade sig gøre, bør du som minimum overveje dit tøj en ekstra gang, hvis du skal være ude i solen en hel dag. Som ung er din hud meget sart og ekstra udsat for at blive forbrændt og rød. Derfor bør du overveje let og løst tøj som eks. en langærmet skjorte og samtidig bruge solcreme på de steder, hvor du ikke kan dække med tøj. Vælg evt. et let og behageligt materiale til skjorten som eks. bomuld eller hør. Så er det til at holde ud at have på, når det er varmt.

Beskyt øjnene

SolbrillerVil du tage dit outfit til nye højder i solens stråler, skal du tilføje et par solbriller. Med solbriller ser du ikke alene smart ud, du beskytter også dine øjne mod solens skarpe stråler. Når du vælger solbriller, skal du være sikker på, at de både beskytter mod UVA og UVB stråler. Gør de det, har du frit slag hvad angår design og farve.