Oedelagt telefon reparation

Mobil reparation og iPhone reparation – Dette skal du være opmærksom på

af Redaktionen
17. december 2021
Kommentarer 0

Åh nej, du har tabt din telefon på gulvet, igen, og nu er skærmen gået i stykker. Du kan selvfølgelig overveje at købe en ny, men en telefon er dyr, og du har ikke lige råd til at købe en ny. Det er et scenarie, som de fleste kender til og måske endda selv har oplevet.

Det kan også være, at din telefon hurtigt løber tør for batteri, eller at jackstikket på dine høretelefoner er knækket inde i telefonen, så du ikke længere kan koble dine høretelefoner til din telefon. Alt sammen er heldigvis noget du kan få en mobilreparatør til at hjælpe dig med, så du slipper for at købe en helt ny telefon.

Rigtig mange reparatører foretager både mobilreparation og iPhone reparation, og du kan derfor få lavet din telefon, uanset om du har en iPhone eller Android telefon. Men fordi der er så mange, der tilbyder det samme, kan det være lidt svært at finde ud af, hvem man skal vælge.

Inden du vælger den første og bedste mobil- eller iPhone reparatør, er der således nogle ting du bør undersøge først og være opmærksom på.

Reparation hos autoriseret eller uautoriseret reparatør

Vil du gerne have mobil reparation eller iPhone reparation i stedet for at købe en helt ny telefon, skal du overveje, om du gerne vil have en autoriseret eller uautoriseret reparatør til at foretage arbejdet. Herunder kan du læse om forskellen.

Autoriseret reparatør

En af de væsentligste forskelle på uautoriserede og autoriserede reparatører er, at autoriserede reparatører benytter originale dele til reparation af telefonen. Det vil sige reservedele, som er lavet af og eventuelt købt direkte af producenten, som også har lavet din telefon.

Skal du have foretaget en reparation af din iPhone, er det for eksempel reservedele fra Apple, som den autoriserede reparatør bruger. Dette sikrer dig, at reparationen bliver udført med reservedele i god kvalitet, og dermed at reparationen bliver udført ordentligt. Nogle autoriserede reparatører har dog også andre alternativer end udelukkende originale dele.Reparation af telefon

Uautoriseret reparatør

Uautoriserede reparatører benytter i modsætning til autoriserede reparatører ikke originale reservedele til reparation af telefonen. Fordi de ikke bruger originale dele, er reservedelene ofte billigere, og dermed bliver reparationen af din mobil eller iPhone typisk også billigere end hos en autoriseret reparatør.

Selvom den uautoriserede reparatør bruger billigere reservedele, betyder det ikke nødvendigvis, at reparationen er dårlig. Ofte vil reservedelene dog ikke have helt den samme kvalitet som de originale dele. Er reparationen hos den uautoriserede reparatør meget billig, er der dog grund til at genoverveje, om du skal bruge en anden reparatør.

Prisen på reparation af din mobil eller iPhone

Hvis skærmen på telefonen er gået i stykker, eller der er andet galt med telefonen, som kræver en reparation, er der rigtig mange, der kigger efter prisen, og vælger en billig mobil reparation eller iPhone reparation fremfor en reparation, som ligger i den lidt dyrere ende. Det er dog ikke altid en god idé.

For at kunne tilbyde billige reparationer, vælger nogle reparatører nemlig at spare på nogle af omkostningerne ved reparationen. Det kan for eksempel være, at de bruger reservedele i dårlig kvalitet. Dette kan give udfordringer på flere forskellige områder i forhold til telefonens funktionalitet.

Nogle reparatører, som tilbyder en billig reparation af din mobil eller iPhone, vælger også at spare på omkostningerne ved at gøre arbejdet hurtigt. Hvis arbejdet gøres for hurtigt, kan det dog gå ud over kvaliteten af reparationen og medføre fejl, såsom at telefonens dele ikke er monteret korrekt, at der mangler skruer, eller at skruerne ikke er strammet rigtigt.

Endelig er der også nogle billige reparatører, som snyder ved at lave arbejdet sort eller ved at skifte CVR-nummer, så de ikke skal betale moms og skat.

Det er derfor en god idé at undersøge reparatøren grundigt inden, eller vælge en autoriseret mobil- og iPhone reparatør, som tilbyder kvalitetsreparationer fremfor billige reparationer.