Forsikringer

Derfor SKAL du være dækket af disse forsikringer

af Redaktionen
8. november 2019
Kommentarer 0

En fjerdedel af alle danske unge i alderen 16-30 år føler i dag ikke, at de har styr på deres forsikringer, og hvad de er dækket af. Og det er virkelig et problem!
Når du som ung flytter hjemmefra, vil dine forældres forsikringer nemlig på samme tid stoppe med at dække dig, og derfor er det vigtigt, at du sætter dig ind i hvilke forsikringer, du ikke må undvære. Det kan nemlig få betydelige konsekvenser, hvis du ikke har styr på disse.

En stor men uundværlig udgift

Daekker dig

Forsikringer er en stor udgift, hvis du er ung over måske også studerende, men hvis du ikke er forsikret, kan det blive rigtig dyrt.
Måske tænker du, at forsikringerne er for dyre til, at det kan betale sig at få, fordi at dine ting ikke virker til at være meget værd. Men dog vil du blive meget overrasket, når du lægger sammen hvad dit tøj, mobil, computer, køkkenting, studiebøger, smykker og resterende ejendele koster til sammen. Og alt dette skal du selv dække ved brand eller tyveri, hvis du ikke er dækket af en forsikring.
På samme tid kan ulykker og skader på dig selv og andre også koste dig dyre domme, hvis du ikke er dækket af den rigtige forsikring.

Disse forsikringer er et must-have

I dag findes der et hav af forskellige forsikringer, men fordi at de fleste unge kun har et begrænset rådighedsbeløb hver måned, er det en god idé at nøjes med de mest basale forsikringer.
Derfor er det et ”must have” at være dækket af en ulykkesforsikring samt en indboforsikring. Ulykkesforsikringen dækker, hvis du selv skulle ske at komme til skade. Eksempelvis hvis du vælter på cykel, og slår et par tænder ud, eller hvis du får en knæskade, imens du dyrker sport. Indboforsikringen dækker dine ting, hvis de bliver ødelagt efter brand eller hærværk, samt hvis de bliver stjålet. Derudover indeholder indboforsikringen også en ansvarsforsikring, som dækker hvis du er skyld, i at andre kommer til skade, eller hvis du kommer til at ødelægge andres ting.
På samme tid er det også en god idé at have en rejseforsikring, hvis du rejser uden for Danmarks grænser. Denne dækker, hvis der sker dig noget på ferien, hvis du mister din bagage, ved flyaflysninger, hjemtransport m.m. alt efter hvilken rejseforsikring du har.
Er du dækket af disse forsikringer, vil du altså oftest kunne få betalt udgifterne, hvis der sker noget med dine ting eller dig selv.

Hvordan er du dækket?

Det er vigtigt, at du bruger tid på at finde ud af, hvad du præcist er dækket af. Bor du eksempelvis hjemme hos dine forældre, efter at du er fyldt 18, er det vigtigt, at du undersøger, om dine forældres forsikringer stadig dækker dig, da det er forskelligt fra selskab til selskab, hvor længe hjemmeboende børn er dækket.
Er du flyttet hjemmefra, kan det også være, at du stadig er dækket af dine forældres indboforsikring, da nogle selskaber tilbyder forsikring til udeboende børn, helt til de bliver 21.

Vælg en forsikring som passer til dig

Forsikringsselskab

Er du ikke længere dækket af dine forældres forsikringer, er det en god idé at bestille tilbud på forskellige forsikringer online, så du kan sammenligne disse og finde dem, som passer bedst til dig.
Nogle selskaber tilbyder nemlig en særlig ungdoms- eller studieforsikring, som er billigere end almindelige forsikring.
Vær dog opmærksom på dækningerne, hvis du vælger en ungdomsforsikring, da nogle selskaber tilbyder mere skrabede udgaver af deres forsikringer, som i værste tilfælde, kan komme til at betyde, at du i nogle situationer slet ikke vil være dækket, selv om du har en forsikring.
Husk derfor ALTID at læse hele din forsikringspolice igennem, for at se hvad du er dækket af.

Del regningen op

Er du på SU eller er dit rådighedsbeløb som ung generelt lavt, kan det virke uoverskueligt at modtage den store regning på dine forsikringer én gang årligt.
Er det mere overkommeligt at betale løbende, kan du i stedet få dit forsikringsselskab til at dele regningen op, så du i stedet betaler et mindre beløb hver måned. Vær dog opmærksom på at dette kan koste gebyrer.