Nytårsfortsæt

Sådan holder du dit nytårsforsæt i 2020

af Redaktionen
25. november 2019
Kommentarer 0

Er du (også) en af dem, som hvert år laver en lang liste over ting, du ønsker at forbedre til næste år? Og holder de sjældent længere end et par uger ind i januar? Så bør du læse videre her og få vores bedste tips til at fastholde dine mål for næste år.

Alt for ambitiøse mål

Spis sundere, dyrk mere motion, drop cigaretterne, stop med at bide negle, arbejd mindre, drik mindre alkohol, se familien oftere, få en kæreste, stop med at bande…
Vi danskere elsker at have en anledning til at få ændret vores dårlige vaner, og netop nytår er sådan anledning. For hvad er bedre end at kunne viske tavlen ren og påbegynde et nyt år som en ny og forbedret version af dig selv?
Dog er det de færreste nytårsforsætter som holder. Selv om både motivationen er der, og intentionerne er gode fra start, kan det nemlig være vildt svært at holde de liiidt for ambitiøse mål, som man har sat når hverdagen først begynder.

Ønsker du for en gangs skyld at holde dit nytårsforsæt for det kommende år, kommer der herunder fem tips til, hvordan du kan give dig selv bedre chancer for at holde forsættet.

#Hold dit nytårsforsæt med andre

Løb med andre

Generelt er det rigtig svært at holde et forsæt alene, da det føles for nemt at falde i. Der er lige som ikke rigtig nogen konsekvenser, hvis du ikke klarer den, da den eneste det går ud over, er dig selv.
Derfor er det en god idé at gå sammen med andre, så I kan støtte hinanden i jeres mål for 2020. Ønsker I eksempelvis at stoppe med at ryge, kan I sammen lave en pulje hvor, hvis det skulle ske at en af jer ikke kunne holde det, den som ikke holder målet skylder de andre et pengebeløb, et restaurantbesøg eller lignende. Eller ønsker I at dyrke mere motion, kan I sammen lave fælles træningsdage i fitness eller ugentlige løbeture udendørs.

#Gør forsættet mere attraktivt end den vane som du vil kvitte

Sørg for at der er en gulerod samt en motiverende følelse, som gradvist gør din gamle vane dårlig i forhold til den nye, som er langt mere værdifuld.
Husk derudover også dig selv på, at det kræver selvdisciplin og tid at implementere helt nye vaner i dit liv. Forkæl evt. dig selv med et nyt træningssæt, hvis dit forsæt handler om at dyrke mere motion, så du bibeholder motivationen for at træne.

#Lav en plan

Plan

Vær realistisk omkring dine mål, så du rent faktisk kan nå dem. Ryger du eksempelvis en pakke cigaretter i døgnet, er det alt for voldsomt at starte med at kvitte smøgerne fuldstændig d. 1. januar. Vær i stedet realistisk og trap stille ned, så du rent faktisk KAN nå dit mål om at droppe smøgerne uden at ryge tilbage i den gamle vane efter en uge.

#Vær konkret

Mange laver nytårsforsætter som hedder: ”Jeg skal løbe mere”, eller ”Jeg skal spise mindre”, men hvornår ved man om man er nået i mål med det?
Sæt i stedet helt konkrete mål som ”Jeg skal løbe tre gange om ugen”, eller ”Jeg må kun spise slik i weekenderne”, så dit nytårsforsæt dermed bliver lettere at holde.

#Evaluér

Evaluer

Husk at holde styr på hvor langt du kommer med dit mål ved at holde status hver måned. Så kan du her gøre op med dig selv, hvor godt det går med at holde dit nytårsforsæt, så du dermed får mulighed for at ændre i forsættet eller sætte højere krav til dig selv i stedet for at lade det løbe ud i sandet og ende med at glemme det.

Held og lykke med nytårsforsættet for 2020, og godt nytår!