Bartender serverer cocktail

Bliv klogere på gin – Skal der drikkes alkohol, så gør det med stil og med måde

af Redaktionen
31. august 2022
Kommentarer 0

Du kender det sikkert godt. Weekenden nærmer sig, og du begynder allerede nu at glæde dig til et par fadøl og drinks med dine venner eller dine studiekammerater. Måske planlægger du allerede nu, hvilken bar eller café I skal på. For en ting er helt sikkert; I skal have hældt lidt alkohol indenbords og så ellers feste igennem bagefter.

Men måske skulle du overveje at gøre det med stil denne gang. Hvad med at prøve ginsmagning? Det kan selvfølgelig gøres derhjemme, men det kræver, at du skal ud at investere i mange forskellige flasker gin, og så ender aftenen måske ud med, at det bliver gindrikning i stedet for ginsmagning.

Hvad er ginsmagning egentlig?

Ved en ginsmagning er det fageksperter eller deciderede ginnørder, der tager dig med på rejsen gennem ginnens historie, der går flere hundrede år tilbage. Samtidig kommer I til at smage på kvalitets gin fra hele verden.

Gin kan blandes med utallige ingredienser. De fleste kender en GT (gin og tonic) Til en ginsmagning får du muligheden for at smage gin blandet med meget andet end tonic. På den måde kan du selv finde din helt egen favorit. Ofte kan man i forbindelse med ginsmagning også få en lækker menu, det kunne være tapas. På den måde kan du og dine venner få en hyggelig og afslappet aften inkl. middag og samtidig blive klogere på gin. Se dét er god stil.

Fordele ved at drikke gin

Gin & Tonic

Der kan være mange gode grunde til at drikke gin, men husk! Drik kun alkohol i moderate mængder.

Enebær er hovedingrediensen i gin, og da enebær vokser på nåletræer, smager og dufter gin også en lille smule af gran. De små enebær er proppet med sunde næringsstoffer og gode vitaminer, der bl.a. er godt mod træthed og sygdomme i mave og tarm.

Når du drikker gin, forøges enzymerne i dit fordøjelsessystem desuden, og din mad fordøjes derfor endnu hurtigere end normalt. Samtidig kan gin være forebyggende mod sure opstød, hvilket gør gin til et godt valg efter den helt store middag.

Gin er fattig på kalorier, og har typisk et væsentligt lavere indhold af kalorier end de fleste andre drikke, der indeholder alkohol. Gin er også rigtig godt for huden. Normalt udtørres huden af alkohol, og efterlader huden drænet for fugt, hvorfor rynker og poser under øjnene oftere bliver mere synlige. Men med de sunde antioxidanter og C-vitaminer der kommer fra de enebær der er i gin, ja, så modvirker de udtørring, og giver din hud ekstra energi og en smuk glød.

Og husk! Når du engang bliver ældre, kan gin i moderate mængder også forbedre dit blodomløb. For enebær indeholder noget der hedder flavonoider, og de er rigtig gode mod hjerte- karsygdomme.

Hvor kan man komme til ginsmagning?

Ginsmagning kan man finde i de fleste større byer, men skulle du ikke kunne finde noget, hvor du bor, så spørg de erhvervsdrivende i dit lokalsamfund. I har måske en vinhandler. De vil ofte gerne, efter aftale, lave et ginsmagningsarrangement. Det samme gælder barer og caféer. De har bartendere, der har styr på gin og andet alkohol. Det er bare med at prøve sig frem.

 

Vi på redaktionen ønsker dig og dine venner en god aften i ginsmagningens tegn. Husk at drikke med måde. Dét er god stil.