Er du startet på ny uddannelse, eller skal du i gang med et nyt semester? Så ved du sikkert, hvor svært det kan være at skaffe bøgerne på din pensumliste til billige penge?
Faktisk er det ikke så svært, som du tror. Læs videre her og lær hvordan du sparer penge på dine studiebøger.
Studiebøger kan hurtigt lave et stort indhug i dit SU-budget, men heldigvis findes der i dag flere muligheder at spare penge, hvis du blot er tålmodig, og søger efter dine bøger på alternative måder.
Herunder finder du seks måder til at få fat i billigere studiebøger:
Køb brugt
Hvis det ikke betyder noget for dig, at dine bøger har været brugt af andre før dig, kan det være en rigtig god mulighed at købe dine bøger brugte.
Mange efterlyser bøgerne på Facebook, men dog er det færreste, der har held med dette. Derfor er det langt mere effektivt at søge efter bøgerne på Bogbasen.dk, Saxo.dk, Bogbutikken.dk, Studenterguiden.dk og Bookunibook.dk, som alle tilbyder køb og salg af brugte studiebøger.
Gør brug af bibliotekets gratis udlånstjenester
Biblioteket er også et godt bud, da du her ikke skal betale for at låne bøgerne.
Dog skal du sørge for, at få reserveret bøgerne i god tid, så andre studerende ikke kommer dig i forkøbet, og på samme tid skal du også passe på med at overskride lånetiden, da gebyrer for manglende aflevering hurtigt løber op.
På biblioteket kan du også gøre brug af deres databaser med tidsskrifter og faglitteratur.
Har du gratis adgang uden at vide det?
Er du klar over, om dit uddannelsessted giver dig gratis fjernadgang til databaser på nettet? Mange universiteter har nemlig i dag abonnement på flere forskellige opslagsværker og tidsskriftspakker som eksempelvis SAGE Journals, InfoMedia og Tidsskrift.dk.
Start med at søge efter artiklens titel og navn på forfatteren på Google og se hvor artiklen er tilgængelig. Herefter kan du tjekke, om din uddannelse giver dig adgang til siden på deres hjemmeside.
E-bøger: Et billigt alternativ til fysiske bøger
Oftest er e-bøger billigere end fysiske bøger, og derfor er det altid en god idé at starte med, at undersøge om din bog findes som e-bog.
Hos de forskellige udbydere af e-bøger er det muligt at betale for den enkelte bog eller via en abonnementspris månedligt, som giver dig adgang til et væld af forskellige bøger online.
På biblioteket er det også muligt at låne e-bøger, da siden Ereolen.dk er skabt af danske biblioteker med formålet om at give lånerne adgang til e- og lydbøger online.
Udlandet har billigere priser på bøger
Går du på en uddannelse, hvor en stor del af dit pensum er på engelsk, er det oplagt for dig at gøre brug af en udenlandsk bogleverandør, da der kan være store økonomiske besparelser forbundet med disse.
Eksempelvis er Amazon verdens største online boghandel, som giver dig store besparelser på bøger i forhold til priserne herhjemme. Dog skal du være ude i god tid med at bestille, da leveringstiden ofte kan vare op til ti dage.
Abonnementsordning
Sidste mulighed er at oprette abonnement hos siden Plusbog.dk, som koster 99 kroner om måneden.
Her sparer du op til 90% på alle bøger, du får adgang til over 40.000 e-, lyd- og fysiske bøger, og på samme tid er fragten kun 9 kroner, når du har været medlem i en uge.
På Plusbog.dk har du også mulighed for at prøve siden af en uge gratis, før du beslutter dig, om den er relevant for dig.